Страница 1 от 1

Обжалване на акт за ПТП

МнениеПубликувано на: Съб Юли 07, 2018 12:48 am
от Gospodinov
Колеги вчера по невнимание ожулих паркиран автомобил и се обадих на 112. Дойде Пътна полиция и ми беше написан акт за ПТП. Въпросът обаче е такъв че автомобилът беше паркирал на място на което е забранено паркирането. Според вас поради тази причина имам ли основание за обжалване на акта?

Re: Обжалване на акт за ПТП

МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2018 5:43 pm
от papi92
Писал ли си възражение върху аката на който се подписа?

Офф: Евала, че си се обадил на 112, много достойна постъпка!

Re: Обжалване на акт за ПТП

МнениеПубликувано на: Сря Окт 31, 2018 8:06 am
от Gospodinov
Писах да. И после четох че според българското законодателство не можеш да бъдеш осъден въз основа само на самопризнания. Т.е. мога да отида и да кажа че съм утрепал комшията. Не го ли докажат, нне могат да ме осъдят. Ама ще видим. Ще пиша за развитието

Re: Обжалване на акт за ПТП

МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2018 2:24 am
от Backo0oo
Трябвало е да настояваш на място да напишат поне глоба на неправилно паркиралия. Лошото в случая е, че никой няма да те съди. Имаш си акт: или го плащаш или не. Ако оставиш нещата така е ясно, че по един или друг начин, рано или късно ще ти се наложи да си го платиш. За да не не го плащаш е необходимо да се обжалва в съответния срок. Ако обжалването не мине, тогава ти трябва да съдиш. Първото е безплатно, затова го направи обезателно. Второто изисква наем на адвокат, съдебни разноски и прочее, затова ако стигнеш до там, по-добре започни с консултация по отношение на това, какви са ти шансовете да спечелиш в съда. Това, че другият "участник" в ПТПто е бил статичен по това време е сериозен недостатък и не съм чувал някой да се е отървал при такова положение. Може да помогне това, че е другия е бил паркирал неправилно и това трябва да се докаже с глоба, акт или друго подобно по отношение на неправилно паркиралия. Ако няма такова доказателство, каузата става безпредметна. В твоя акт полицаите записали ли са това обстоятелство?

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Re: Обжалване на акт за ПТП

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2018 11:42 am
от Gospodinov
Ами нямаше как да настоявам да му напишат глоба Защото когато се върнах на мястото него вече го нямаше. А и нямаше къде да остана там защото задръсти движението. Просто се наложи да се преместя на съседната пряка...
Ps. Пострадалото МПС беше пежо така че потърпевшият да не се окаже съфорумец :beemo:

Re: Обжалване на акт за ПТП

МнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2019 2:54 pm
от Jenda
"Актът" (акт за установяване на административно нарушение)сам по себе си, не се жали, а възраженията срещу него нямат практическо значение.
Сега ще ти бъде издадено наказателно постановление(вероятно вече е издадено), в което е вписан размера на глобата. То подлежи на обжалване, срокът е 7-дни от връчването, а успехът зависи от качеството на самото НП и не може да се предвиди само на база описанието на случката.
Коя разпоредба на ЗДвП е вписана в акта като нарушена?
Има ли протокол за ПТП?
Попълвахте ли декларация във връзка с ПТП?