Призив за благотворителна акция

Все пак живот има и извън автомобила. Разговори за нещата от ежедневието.

Назад към ХораПризив за благотворителна акция

Мнениеот So » Пон Май 26, 2014 10:57 pm

По молба на колегата @stamenov1 публикувам информация за благотворителна инициатива.


Колеги, нека да подпомогнем с кой каквото може една добра инициатива породена от трагично развили се събития на 5 май 2014 г. когато при катастрофа загинаха без никаква вина две 20 годишни момчета, а едно момиче все още се бори за живота си.
Във Фейсбук е създадена група Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки. която в момента се бори за промяна на Наказателния кодекс.

Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки.


Една майка загубила детето си, събира сили и се обръща към нас - хората, с призив за събиране на средства за оборудване на реанимационно отделение в което лежи Цвети. Обърнете внимание, тя не моли за пари за Цвети , тя моли за по - добри условия за лечението на всички други, попаднали в тази ситуация. Нека бъдем човечни, нека помогнем.

Клиниката по реанимация в УМБАЛ Плевен разполага с отлични специалисти, но като всяка друга клиника в България, има нужда от нови реанимационни легла и монитори. Вие можете да помогнете, можете да променяте съдби.

Нека помогнем да оцелеят повече деца и тогава СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ИМА!

Прочетете молбата на една загрижена майка!

"Скъпи приятели и вие мили дечица,
Днес е ден 20- ти от гибелта на Влади и Ники. Днес е 20- тия ден, в който Цвети се бори за живота си. Нашето хубаво дете Цвети е в много тежко състояние. Сърцата ни са се свили в очакване. Молим се и се надяваме нашето момиче да оцелее. Екипът от лекари е блестящ. Хората наистина правят каквото могат. Отделението, в което се намира, в което стана чудо и Цвети оцеля, обслужва повече от 1 400 000 души на територията на Централна България. Там ежеминутно се спасяват човешки животи. Отделението се нуждае от реанимационни легла, за да може болните без опасност за живота им да се преместват до скенери и ренгени, намиращи се на други етажи и крила в болницата и монитори, за да се следи състоянието им- тези, с които разполагат са стари и неефективни.
Виждам призиви за откриване на дарителска сметка за подпомагане на нашите семейства. Не, ние не желаем пари за нас. Ние сме почернени семейства и намираме смисъл да живеем в това да се помага на другите, на живите. Искаме да помогнем за спасяването на повече човешки животи.
Приятели ПОМОГНЕТЕ! Нека се открие сметка за набиране на средства за закупуване на реанимационни легла и монитори. След закупуването те ще бъдат дарени на отделението в болницата в нашия град. Няма да се предоставят парични средства. Със събраните ще се закупят РЕАНИМАЦИОННИ ЛЕГЛА И МОНИТОРИ. Аз лично поемам ангажимента средствата да се изразходват именно за това. Всеки документ ще бъде публикуван на тази страница. Всеки човек дарил пари- ще бъде оповестяван, за да служи за пример. В случай, че се желае анонимност- ще я има. В случай, че има целеви предложения- готова съм.
Приятели, ПОМОГНЕТЕ! Нека помогнем да оцелеят повече деца и тогава СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ИМА!"


Банковата сметка за набиране на средства

IBAN BG16 UNCR7000 1521 681656
BIC UNCRBGSF
ТИТУЛЯР : ГАЛЯ ИГНАТОВА ГОРАНОВА

Сметката е с благотворителна цел за закупуване на реанимационни легла и монитори за КАИЛ - Плевен- Реанимация към Университетска Болница Плевен .


Facebook профили:
Галя Горанова | Валя Таслакова | УМБАЛ "Георги Странски"-Плевен |

Тел. за контакт с Галя Горанова: 0887 750 931
Аватар

So

 
Мнения: 23056
Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 9:35 pm
Град: Стара Загора / Бургас
Кара: : : : : :
607 restile executive 2.2 Hdi 4HX
406 D8 Estate 2.0i 16V RFV
306 XS N5 1.8i 16v LFY
306SL N3 1.9D D9B
106 S2 1.0 mi CDY
Пол: Мъж
Skype: sosariev
My status

Re: Призив за благотворителна акция

Мнениеот stamenov1 » Пет Май 30, 2014 11:04 am

Здравейте приятели,
Към момента 28.05.2014 г.по сметката има 5 738.81 лева. Благодаря на всички.
Вече са разположени 20 броя от кутиите за дарения в гр. Плевен. Кутиите са прозрачни, отпред със залепен банер на четирите деца- снимката от заглавната страница във Фейсбук с поставен номер в горния десен ъгъл. Има и банери с пояснение на български и английски език.
Призовавам, хора включете се в една добра кауза.
Цената на едно легло варира от 5000 до 10 000 лв.


Това са част от промените за които ще се борим при промяната на НК.
Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки.
Промени в НК - транспортни престъпления.
Законодателните промени, които искаме най-общо казано. За да не се създава ненужна дискусия относно това дали седнали зад волана неправоспособни индивиди или пили индивиди, причинявайки ПТП са действали умишлено или непредпазливо. За да не се стига до ненужни, бавни и досадни спорове, счетохме, че най- важното е бързо и лесно да се стигне от точка А до точка Б. Дали си бил непредпазлив или умишлен е без значение, убиеш ли дете, нараниш ли човек - наказанията следва да са сходни. Друго ново - КОНФИСКАЦИЯ. В нашия НК има текст, който повелява, че не може да се конфискува чужда вещ. Накратко - ако караш БМВ - на баба, мама, тати или чичо, пил си, неправоспособен си - не може да ти се вземе колата, но може да ти се наложи глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева- това е ново. Може да ти се оцени колата по пазарни цени и от твоето имущество да ти се търсят тези средства - това е ново. В случай, че все пак автомобила е твой- КОНФИСКАЦИЯ!В СЛУЧАИТЕ НА ПОВТОРНОСТ- НА ЧОВЕШКИ ЕЗИК: Пил и карал, шофирал без книжка, хванат, наказан и пак на пътя - ЛОШО. Няма милост. Стига пробационни мерки - ЗАТВОР И ТЕЖКА ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ. Най- общо това са инициативите. Превенция преди да се е случило най - лошото и сурови наказания, когато си допуснал да се случи.Не искаме законите да се приемат с мисълта, че това може да се случи на мен, мой близък и прочие и да се измислят вратички - не! Такъв подход е пагубен. Такива законотворци са вредни. Трябва да се помисли от нашата позиция. КАК ДА НАПРАВИМ ТАКА, че никога майки и бащи да не избират ковчези за децата си, да не пишат некролозите им, да не се колебаят какво да им приготвят за последният им път, да се стряскат от всяко позвъняване на телефона, да се радват, че такова няма през тежките и дълги нощи.ТОВА Е НЕДОПУСТИМО. ТОВА Е УЖАС! Борим се това да не се случва на никой!
ХОРА КАРАЙТЕ РАЗУМНО! УМНИЯТ ОТСТЪПВА !!!
ПРАВЕТЕ ДОБРО, ЗАЩОТО ЗЛОТО В СВЕТА И БЕЗ ТОВА Е МНОГО!!!
Аватар

stamenov1
 
Мнения: 11
Регистриран на: Пон Фев 04, 2013 2:07 pm
Местоположение: Плевен
Град: Плевен
Кара: Citroen XANTIA 1.6
Citroen C5 1.6 HDI
Пол: мъж
Skype: stamenov68
My status

Re: Призив за благотворителна акция

Мнениеот stamenov1 » Пет Юни 06, 2014 10:29 am

Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки.

В настоящият момент имаме две каузи:
1.Промени в Наказателният кодекс, касаещи транспортните престъпления
2.Събиране на средства за закупуване на реанимационни легла и монитори за КАИЛ- гр. Плевен.
Много скептици имаше, много хора ми казваха, че това което искаме няма да се случи, обезсърчени от безразличието. Много хора ни подкрепят и имат вяра въпреки всичко.
Е, мили хора, ЩЕ СЕ СЛУЧИ, ще има промени в Наказателният кодекс.
Днес бяхме в Парламента на Република България. Срещнахме се с народни представители от ПП „ГЕРБ“. Видях разбиране, видях желание за помощ и съпричастност. С нас бяха и други майки, с които споделяме една съдба- почернени и изпелени от мъка.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ!
Другата седмица промените официално ще бъдат внесени.
Ще бъдат спасени много деца и това е най- важното.
Вярвам, че законопроекта ще бъде подкрепен в комисите и в ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА ОТ ВСИЧКИ- без да се отдава значение на политическата принадлежност.
Ние сме родители. Интересът ни е един! Интересът ни е общ- СПАСЕНИЕ НА ДЕЦАТА НИ.
Ще проследим гласуването много внимателно!
Втората добра новина.
Представители на ПП „ГЕРБ“ ще осигурят средства за закупуване на пет комплекта- легла и монитори...
Днес разбрах едно- ВСЕ ПАК ОБЕЩАНИЯТА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ!
Това, което се случи днес е крачка напред! Посоката е вярна...
СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ИМА!
СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВЛАДИ, НИКИ, ЦВЕТИ И ИВАН, ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА!
ХОРА КАРАЙТЕ РАЗУМНО! УМНИЯТ ОТСТЪПВА !!!
ПРАВЕТЕ ДОБРО, ЗАЩОТО ЗЛОТО В СВЕТА И БЕЗ ТОВА Е МНОГО!!!
Аватар

stamenov1
 
Мнения: 11
Регистриран на: Пон Фев 04, 2013 2:07 pm
Местоположение: Плевен
Град: Плевен
Кара: Citroen XANTIA 1.6
Citroen C5 1.6 HDI
Пол: мъж
Skype: stamenov68
My status

Re: Призив за благотворителна акция

Мнениеот MishoM » Нед Юни 08, 2014 7:36 pm

И аз ще се включа - надявам се още утре. Успех! :z-smilie05:
Аватар

MishoM
 
Мнения: 1139
Регистриран на: Сря Фев 06, 2013 3:36 pm
Град: София
Кара: 406 седан, 2.0HDI 80 KW 2004
Пол: мъж


Назад към Хора

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта