от fampo » Пон Ное 09, 2020 12:48 pm
Здравейте колеги. Карам 4007 2.2 hdi 156 к. с. Лятото на дълъг път по магистралата включих круизконтрола и след 20ина километра колата заби(загуби мощност) без да индикира някаква грешка. Пот държа 2000 оборота и няма никъкви мощност. Когато спра и изгася колата, проблема изчезва и върви много, но след около 20ина километра пак се случва същото. След това за около месец в градски условия проблема изчезна. Когато пак тръгнах на дълъг път се появи отново и до момента става все по-зле вече и в градски условия и на по-малки предавки. Никой в няколко сервиза не можа да ми каже какъв е проблема. Диагностиката им показва, че няма никъкви проблеми и колата е перфектна. Стигнах до Пежо, където ми казаха, че DPFа е премахнат и оправян софтуерно. Но, който го е правил е увредил софтуера. Тяхното становище е, че трябва да се смени компютъра с нов и да се възстанови филтъра, което прави ко пютър 3000лв. и филтър 2000лв. и тогава да се търси проблема. Казаха ми, че тяхната политика е да се сменя всичко с чисто ново и нямат право да пипат софтуера. Та дали според Вас има вариант някой добър софтуерен техник да се справи с това. Благодаря.