Парно - в лявата стеана духа хладно

Назад към 508

Парно - в лявата стеана духа хладно

Мнениеот kolarovkp » Нед Фев 09, 2020 1:33 pm

Здравйте Колеги,

Пиша във връзка с проблем с парното.
Колата ми е оборудвана с четири зонов климатик, и отскоро забелязах че в дясната страна духа хладно. Ходих на диагностика и в компютъра няма грешки, при подаване на команди моторчетета ги изпълняват/ поне така отчита компютъра и физически се усеща промяната на посоките от топло на студено и обратното/ но когато е на топло в дясната част суха хладно и компютърът отчита око 15 градуса разлика. Доколкото рабирам и по други фороми и познат май този проблем го има доста често, но за съжание няма записано какъв е проблема / за разлика от 407 където е ясна причината/. Моля за съвети и насоки, а ако някой го рзрешил този проблем да сподели как , къде и колко.
Много ми е дразнещо когато пътуваш на дълго и набримчиш парното инае в града на 20 единици почети не се усеша разлика.

Благодаря предварително.
Поздрави
Кирил

kolarovkp

Град: София
Кара: PEUGEOT 508 2.0 HDI 16V TURBO (8DRHH), седан,
2011 г.
My status
Телефон/и: 0887268775

Re: Парно - в лявата стеана духа хладно

Мнениеот chifi2010 » Пон Фев 22, 2021 8:21 pm

Здрасти колега. И аз имам този проблем. Чудя се какво може да е. Ти решили си проблема и ако да как?

chifi2010

Град: Вилдесхаузен/Германия
Кара: Peugeot 508 SW 2012 бензин 156к.с

Мнениеот chifi2010 » Пон Апр 26, 2021 8:03 pm

Здравейте на всички. Ако някой има проблем с парното ,като горе споменатият, то проблемът е в малкият радиатор на парното вътре в купето. Сменяте го с нов и всичко се оправя. Качвам снимки за да знаете къде се намира. Лесен достъп и бърза смяна. Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки. Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки. Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки.

chifi2010

Град: Вилдесхаузен/Германия
Кара: Peugeot 508 SW 2012 бензин 156к.с

Мнениеот Kicho » Вто Яну 10, 2023 6:52 pm

Давам още един съвет, откачвате отпред в двигателния отсек двата маркуча на партното (супер лесно нежно ставаи започвате да промивате радиаторчето от там( за да избегнете сваляне на целия радиатор, макар че със свалено по лесно се промива). Пълните и надувате в двете посоки докато не започне да излиза почти чиста вода , при мен бяха 10 тина промивки и продължиха песъчинки да излизат , но парното е вече повече от перфектно и от двете страни.

Kicho

Град: Montana
Кара: Peugeot 508 2.2 GT 2012

Мнениеот SEVCHO » Сря Ное 22, 2023 1:53 pm

Здравейте! При мен също го има този проблем. От шофьорската страна съвсем леко се усеща топлия въздух, а от пасажерската страна студен. Колкото и да увелича градусите на мах, духа си студено при загрят двигател. Още нещо да добавя, като задам да духа на краката, само от дясна страна се усеща въздушната струя. Възможно ли е пак от радиатора да е проблема, при положение, че входящата и изходящата тръба на радиатора на парното са горещи. Благодаря предварително!

SEVCHO

Град: ruse
Кара: peugeot 508 2.00 blue hdi 180 ps, 2015

Назад към 508