AdBlue engine fault - Съвет за генерално справяне с проблема

Назад към 3008

AdBlue engine fault - Съвет за генерално справяне с проблема

Мнениеот Krastev Boris » Сря Юни 19, 2024 2:23 pm

Здравейте съратници,

Наскоро си докарах от Белгия (от представителство на Пежо) една 3008-ца GT-line, 1.5 дизел, 131 к.с. Изкарах няма и 1000км и светна чек енджина и после грешка за емисиите и да проверя АдБлу течноста. КАто долях видях, че съвсем не е бил празен резервоара и почнах да се ровя по международните форуми. Навсякъде казват, че това е слабо място на тези Пежа и че грешката може да е от кристализиране на течноста до развалена помпа или просто зацапан датчик.
Познат си взе чисто нова такава от магазина и за 100 хиляди км. 5 пъти я води до Пежо за чистене на грешка.
Аз ще се погрижа подобаващо, ще я закарам на майстор, ще зачистим датчика, ще сипем добавка за кисталиация и ще оправим каквото друго излезне. Обаче нявсякъде пише, че има няма на 10-15 хиляди километра си светва тази грешка. Никак не ми се ходи на майсстор на всеки 10-15 хилади било то и само за чистене на грешка. ДА не говорим, че форумите са пълни със случаи, в които се чити гершката и след 50км пак се появава, след сервизиране също.
Съществения проблем е че заради тази грешка с емисиите ми дава 1000км докато компютъра не заключи колата и няма палене след това.
Имали ли сте подобен проблем и как сте се справили с него по-генерално ? Някакви превантивни номерца и чалъми ? Ако трябва и нов пакет за АдБлу ще взема със резервоар и помпа и всичко... само да не излзиа тази грешка нон стоп ...

Благодаря предварително,
Борис Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки.

Krastev Boris

Град: Пловдив
Кара: 3008, 01/2020-та, 1.5л./131к.с. Дизел
My status

Назад към 3008